neděle 11. května 2014

Soud padlých andělů

Kniha...
v mém životě zaujímá velmi důležitou roli.
Je pravda, že mého muže v množství přečtených knih nikdy nedoženu, ale knihy s kterými trávím vzácný volný čas, si velice pečlivě vybírám.
Když už se taková kniha objeví, zaujímá pak v mém životě hodně významné místo...

Hodně intenzivně vnímám souhru okolností...
Jakoby mi Život sám předkládal knihy, které v mých životních etapách mají být určitou cestou i odpověďmi na mnohé otazníky...

Působivý příběh o spravedlnosti a odpuštění
Mladá právnička Brek Cuttlerová se zničehonic ocitá na opuštěném nádraží. Její šaty jsou poskvrněny krví a ona si nevzpomíná, jak se to stalo.
Nabízí se jediné vysvětlení:
Je mrtvá...

Tak začíná nesmírně zajímavý román o velké lásce, přátelství, vině a odpuštění, o hledání pravdy a o tom, jak se člověk musí vypořádat sám se sebou, se svými činy, se svou minulostí i se svými nepřáteli...
Kdo je skutečným soudcem našeho osudu a života...?


Bez svého opaku se dokonalost nedá chápat ani prožívat, stejně jako světlo svíčky uprostřed slunce nemůže nikdo vnímat ani prožívat, dokud se slunce neodvrátí a nenastane tma.

... Kupodivu, na konci své cesty za veškerým bohatstvím světa jsem byla znovu připravena dát se vyhnat z ráje.
Ježíš prý prožil podobný okamžik poté, co mu ďábel nabídl všechna království světa, ale On je odmítl a přijal riziko utrpení a smrti jen proto, aby prožil lásku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc Vám všem děkuji za návštěvu a milé komentáře, které mi tu necháváte. I když někdy nestihnu odpovědět, všechny Vaše řádky si pozorně čtu a moc si jich vážím. Děkuji !