Při pohledu na sladké prostě jen tak neodolám...
♥
Moučník je z kefírového mléka a to nejenže obsahuje plnohodnotné bílkoviny a je cenným zdrojem vápníku, také obsahuje probiotické bakterie, které udržují harmonii trávicího systému...,
...to alespoň pro útěchu.
...to alespoň pro útěchu.
Na přípravu budeme potřebovat:
Moučník
350 g hladké mouky
120 g cukru
1 lžíce sody
2 lžíce kakaa
200 ml oleje
500 ml kefírového mléka
1 vejce
Poleva
200 g zakysané smetany
100 g hořké čokolády
Postup
Do mísy nasypeme mouku, cukr, sodu a kakao. Vše dobře promícháme, aby nám nezůstaly hrudky kakaa. Pak přimícháme olej, kefír a vejce.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem - ráda používám formu na dort.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 20 minut.
Na polevu si necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni, pak smícháme se smetanou a rozetřeme na vychladlý moučník.
♥
Přeji dobrou chuť...
Lidko, vypadá úžasně.Určitě ho vyzkouším:o) Inka
OdpovědětVymazat